Putkiremontin päämääränä on toimiva arki. Tässä blogisarjan osassa sukelletaan siihen, miten putkiremontissa rakentuu juuri sinua palveleva koti. Sen ei tarvitse olla vaikeaa. Meidän sisustussuunnittelukokemuksemme auttaa sinua valitsemaan itsesi näköiset ratkaisut valmiiksi rakennetuista vaihtoehdoista.


Koti kuvastaa meitä, sillä asumisen myötä sisustamme kotiamme mieluisilla kalusteilla, väreillä ja esineillä. On jopa väitetty, että koti on osa identiteettiämme.

Putkiremonttia ei tarvitse kuitenkaan kokea uhkana omannäköisen kodin mylläykselle. Ennemminkin se tarjoaa loistavan mahdollisuuden pysähtyä, tarkastella omaa kotiaan ja tehdä omannäköistä kotia tukevia valintoja.

Mistä kodin tunnelma rakentuu?

Karkeasti kotimme on yhtä kuin sen tilat. Tilan tunnelma rakentuu kolmesta osasta:

  • tilan pohjaratkaisusta,
  • valaistuksesta ja
  • väreistä.

TÄSMÄ -putkiremontissamme pyrimme määrittämään mahdollisimman hyvät pohjaratkaisut esimerkiksi kylpyhuoneisiinne ja wc-tiloihin yhdessä suunnittelijakumppanimme kanssa. Määritykseen vaikuttaa taloyhtiönne nykyiset tilaratkaisut: pienestä kylpyhuoneesta ei  saada sujuvasti luotua putkiremontissa tuplasti pinta-alaltaan suurempaa.

Pohtimalla kuitenkin tilan kalustevalintoja ja niiden keskinäistä sijoittelua, pienestäkin tilasta saadaan luotua avaran tuntuinen.

Toimivan pohjaratkaisun varaan suunnittelemme tilaan sopivimmat värit ja valaistuksen. Esimerkiksi pienessä tilassa tummat sävyt ja hämärä valaistus tekevät tilasta pienemmän ja raskaamman tuntuisen, kun vaaleat pinnat ja neutraalin kirkas valaistus avartavat tilaa ja luovat keveämmän kokemuksen.

Värien kokeminen riippuu tilan valaistusolosuhteista. Siksi huomioimme, että tilan yleisvalaistus on riittävä ja värilämpötilaltaan neutraali. Tasapainoinen valaistus luo turvallisen pohjan materiaali- ja värivalinnoille.

Varsinkin kylpyhuoneissa tilan värimaailmaa hallitsevat seinä- ja lattialaatat sekä kylpyhuonekalusteet. Toimivalla värien käytöllä tilaan luodaan sopivassa suhteessa kerroksellisuutta, harmonisuutta ja ”säröä”, jolloin kokonaisuus näyttää harkitulta ja kiehtovalta. Kokonaisuuden suunnittelussa lähdemme liikkeelle materiaalien vaihdettavuudesta, sillä tarkoituksena on luoda aikaa kestäviä tilaratkaisuita. Esimerkiksi seinälaattoja on vaikea vaihtaa asentamisen jälkeen, kun taas allakaluste voidaan vaihtaa melko helposti. Siksi tilan kerroksellisuus rakennetaan hillittyjen ja seesteisten laattasävyjen varaan, ja tuodaan värejä esiin kalustevalintoilla.

Mitä on hyvä palvelu putkiremontissa?

Putkiremontissa on kaksi tietä kauniiseen kotiin.

Vakiokokonaisuus on sinulle, joka haluat kauniin kodin ilman räätälöintiä. Tässä kokonaisuudessa olemme valinneet tuotteet ja materiaalit siten, että ne sopivat useimpien meidän makuun sekä kestävät aikaa.

Jos haluat räätälöidä kotiasi, on Tuotemallistomme kattava muutosvalikoima sinua varten. Meille tärkeää on palvelun helppous. Hyvä palvelu ei tarkoita tuhansia valintoja, joista on lopulta vaikea valita mitään. Siksi sisustussuunnittelutaustaamme hyödyntäen etsimme, kokeilemme ja paketoimme sinulle sopivia, trendikkäitä ja kustannuksiltaan maltillisia kokonaisuuksia. Meistä on tärkeää pystyä vastamaan erilaisiin sisustusmakuihin ja löytää näitä palvelevat laadukkaat tuotteet ja materiaalit.

Tuotemallistostamme löydät tilakohtaisesti valittavat vaihtoehdot valmiiksi hinnoiteltuina. Voit pohtia erilaisia muutostarpeita jo etukäteen, rakentaa niistä sopivia kokonaisuuksia juuri sinun budjettiisi sopivaksi ja valintatilanteessa konsultoida meitä kokonaisuuden toimivuudesta.

Mikä on mahdollista putkiremontin aikana ja mikä ei?

Putkiremontti etenee samanaikaisesti myös muissa asunnoissa, joten emme valitettavasti pysty mahdollistamaan ihan kaikkia remontteja.

Tuotemallistomme sisältää ne muutostyöt, jotka ovat putkiremontin aikana mahdollisia. Mikäli remontointitarvettasi ei pystytä toteuttamaan putkiremontin aikana, konsultoimme sinua, miten kyseinen muutostyö kannattaa toteuttaa putkiremontin jälkeen.

Millainen on juuri minun näköineni putkiremontoitu koti?

Sisustussuunnittelijoina tiedämme, että trendejä on yhtä monta kuin on ihmisiäkin ja trendit elävät jatkuvasti. Vaarallisinta on tehdä valinnat niin, ettei oikeastaan itse niistä pidä, mutta jonkun muun mielestä ne ovat ”trendikästä juuri nyt!”.

Siksi neuvomme on yksinkertainen: uskalla valita juuri sinua miellyttävät materiaalit ja värit. Kun valinnat miellyttävät juuri sinua, ne tuottavat iloa sinulle pisimpään. Siispä, uskalla näyttää luonteesi!

Seuraavassa blogikirjoituksessa puhutaan putkiremontin toteutuksesta: kuka ja ketkä sen tekevät? Usein meiltä kysytään, toteuttaako putkiremontin meidän omat asentajamme vai tuleeko työt suorittamaan aliurakoitsijat. Meidän toimintamme perustuu aliurakoitsijoiden väliseen yhteistyöhön ja kerron, mitä etua kumppanuuksista mielestämme on.