Kahdessa edeltävässä blogikirjoituksessa keskityttiin oivallukseen, että päätöksentekotilanteessa valitsemme aina riskittömimmän vaihtoehdon. Tässä osassa avaan, miten ja miksi tästä lähtötilanteesta rakennettiin NHK:n -putkiremonttimalli, joka toteutetaan kokonaisvastuurakentamisena (KVR-sopimuksella).


Millainen on unelmien putkiremontti? Asukkaat vastaavat yleisimmin sanoilla helppo, luotettava, kustannustehokas, kerralla valmista, laadukas, aikataulussa, sai vaikuttaa. Miten sitten putkiremontin toteuttaja kuvailisi unelmien putkiremonttia? Yksinkertaisesti samoilla sanoilla. Näistä lähtökohdista syntyi NHK:n uusi putkiremonttimalli, jonka nimi ja esite julkaistaan tulevien viikkojen aikana.

Tässä kuitenkin ennakkomainos uudesta putkiremonttimallistamme, joka on kuin mittatilausvaatteen osto: selkeää, laadukasta ja juuri sinulle sopivaksi räätälöityä.

Avaimet käteen on yhtä kuin kokonaisvastuurakentaminen

Putkiremontin toteutustavan valinnassa keskiössä oli pohtia, mikä todella sopisi taloyhtiön kotien tarpeisiin. Taloyhtiössä hallitusjäsenyys on harvalle kokopäivätyö vaan ennemminkin yksi luottamustehtävä lisää arjessa. Yhteistoiminnallisista toteutustavoista, kuten projektiallianssista ja projektinjohtourakoinnista, meillä on hyviä kokemuksia, mutta ne vaativat taloyhtiöltä aktiivisuutta ja uskallusta edistää hanketta varsin keskeneräisenkin tiedon varassa.

Halusimme lähestyä taloyhtiötä, joka arvostaa helppoutta sekä laatua. Sopivimmaksi toteutustavaksi todettiin avaimet käteen -tyyppinen palvelu, josta käytetään myös termiä kokonaisvastuurakentaminen. Oli aika perehtyä tarkemmin tämän toteutustavan ominaisuuksiin.

Kokonaisvastuurakentamisesta löytyi hyvin tutkimustietoutta. Samaan aikaan kun toteutustavan selkeyttä kiiteltiin, nostettiin merkittävimpänä heikkoutena esiin laatutason epäselkeys: tilaajat olivat kokeneet, etteivät he pysty vaikuttamaan toteutuvaan laatutasoon riittävällä tasolla.

Mutta miksi jäädä kiinni ongelmaan, kun sitä voidaan jalostaa? Lähdimmekin työstämään omaa toteutustapaamme. Tavoitteena oli yhdistää kokonaisvastuurakentamisen yksinkertaisuus asiakkaan päätöksenteon kannalta ja luoda tapa, jolla yhteinen käsitys laatutasosta rakennetaan heti hankkeen alkumetreiltä.

NHK:n uuden putkiremonttimallin lähtötiedoksi riittää taloyhtiön teettämä hankesuunnitelma

Putkiremontin tarve tulee harvoin yllättäen. Taloyhtiöt ovat usein ehtineet teettämään tarveselvityksen ja hankesuunnitelman tulevasta remontista. Se on meille riittävä pohjatieto.

Siinä kohtaa, kun hankesuunnitelma on tehty ja on aika siirtyä toteutussuunnittelijoiden kilpailuttamiseen, pyydämme teitä ottamaan yhden viikon aikalisän. Tarjoamme taloyhtiöllenne yhden viikon kestävän tehokonsultaation, jonka tuloksena saatte:

 • budjettihinnan sisältäen toteutussuunnittelun ja toteutuksen,
 • yleisaikataulun päätöksentekopäivämäärineen ja
 • hintavertailun vastaavanlaiseen, toteutuneeseen, kohteeseen perinteisellä kokonaishintaisella toteutustavalla toteutettuna.

Konsultaatio kustantaa 1600 euroa riippumatta taloyhtiön kokoluokasta, jolla käymme läpi tehdyn hankesuunnitelman ja muodostamme sen pohjalta ratkaisut tulevasta putkiremontista seuraavasti:

 • kiinteistön tontilla tehtävän työn sisällön,
 • tekniikkajärjestelmittäin työn sisällön sekä yleisissä tiloissa että asunnoissa,
 • kotien märkätilojen työn sisällön,
 • kotien muiden tilojen työn sisällön sekä
 • tarvittavat avustavat ja hallinnolliset työt, jotka tukevat sujuvaa putkiremonttihanketta.

Kiinteistön tekniikka rakennetaan kokemuksella ja kumppanuuksin

Toimivat tekniikkaratkaisut ovat onnistuneen putkiremontin kivijalka. Perustamme toimintamme vuosien aikana rakentuneisiin kumppanuuksiin sekä suunnittelun että alaurakoinnin osalta.

Laajaan kokemukseemme perustuen määritämme juuri teidän taloyhtiöönne sopivimmat tekniset ratkaisut, jotka ovat jo:

 • suunniteltu detaljitasolle,
 • hyväksytty rakennusvalvonnassa ja
 • koeponnistettu toteutettavuuden ja luotettavuuden osalta onnistuneesti aiemmissa putkiremonteissamme.

Valmiit materiaalivaihtoehdot perustuvat sisustussuunnittelun osaamiseemme

Mitä tarkoittaa selkeä, nopea ja räätälöity putkiremontti palvelun osalta? Sitä, että osakkaana on sujuvaa toimia. Valinnat on helppoa tehdä hyvistä vaihtoehdoista, jotka sisustussuunnittelijamme ovat laatineet. Toimiviin ja trendikkäisiin kokonaisuuksiin olemme valinneet laadukkaat materiaalit.

Siksi pystymme tarjoamaan:

 • aina laadukkaat materiaalit taloyhtiönne budjetista riippumatta,
 • taloyhtiöllenne helpot kalusteiden ja materiaalien valinnat sekä
 • valmiiksi hinnoitellun osakasmuutosvalikoiman.

Yleiset tilat päätetään budjettiin sopivaksi valmiista vaihtoehdoista

Jokainen taloyhtiö poikkeaa hieman yleisten tilojen osalta, mutta putkiremontissa sisältö on hyvin samantyyppinen. Viikon konsultaation aikana luommekin ehdotuksen siitä, mitä yleisissä tiloissa kannattaa tehdä: onko fiksua remontoida saunaosasto tai ehkäpä uusia vanhat häkkivarastot, kun vanhat joudutaan purkamaan osittain joka tapauksessa putkireittien tieltä?

Seikkaperäinen tarkastelumme mahdollistaa sen, että taloyhtiönne voi päättää tilakohtaisesti remontin sisällöstä omien tarpeiden ja budjetin mukaisesti.

Konsultaatioviikon jälkeen taloyhtiöllänne on olemassa parempi tapa toteuttaa putkiremontti

Viikon tehokonsultaation jälkeen taloyhtiöllenne on tuotettu selkeä ehdotus NHK:n kokonaisvastuurakentamiseen perustuvasta putkiremontista ja voitte valita, miten haluatte edetä:

A) tarjouksemme miellyttää. Tulevan kuukauden aikana tarkennamme putkiremontin sisällön ja halutun laatutason yhdessä taloyhtiönne kanssa. Valintojen perusteella putkiremonttihankkeen kokonaishinta ja aikataulu sovitaan yhteisesti sekä solmitaan putkiremontista KVR-urakkasopimus. Kokonaisvastuurakentaminen tarkoittaa meille sitä, että sovittu hinta pitää.

B) tarjouksemme ei miellytä. Haluamme ymmärtää paremmin, miksi tarjouksemme ei miellyttänyt? Hyvitämme 50 % konsultaatiopalkkiosta, jos taloyhtiö antaa meille pyytämämme palautteen. Tässäkin tapauksessa taloyhtiöllänne on nyt käytössään kattava ehdotus, joka auttaa putkiremonttihankkeen edistämistä perinteisen kokonaishintaurakan ehdoilla.

Uusi putkiremonttimallimme julkaistaan lähiviikkojen aikana. Siihen saakka ei tarvitse kuitenkaan odottaa, vaan voit ottaa minuun yhteyttä jo heti!

Keskustellaan siitä, miten juuri teidän taloyhtiönne putkiremontista tehdään sujuvampi, nopeampi ja räätälöidympi.

Aurinkoisin terveisin,

Harri Heikura
040 5800 401
harri.heikura@nhkputkiremontit.fi

Seuraavassa blogikirjoituksessa paneudutaan taloyhtiönne tekniseen suunnitteluun. Miksi laajan kokemuksen hyödyntäminen yhteistyössä suunnittelijoiden ja urakoitsijan kanssa on äärimmäisen tärkeää onnistuneen putkiremonttihankkeen toteuttamiseksi?